15 Şubat 2013 Cuma

Asha Dıamonds 8 Ayar Yüzük

Asha Diamonds Nedir?


Asha, labratuvar ortamında üretilen, en düzgün kesimli, en parlak ve en pürüssüz pırlanta alternatifidir. Pırlantadan farkı sadece uzmanlar tarafından anlaşılabilir.

Pırlantanın maliyetinin yaklaşık %10'una bu muhteşem taşı pırlanta yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tüm mücevherleri geride bırakan parlaklığının yanında olağanüstü dayanıklılığıyla da dikkat çeken Asha Diamonds, diğer değerli taşlara kıyasla uygun fiyatıyla çok akıllıca bir seçimdir.

Parlaklık


Asha Diamonds'ın bir ilke imza attığı bu taş, optik olarak kusursuz, sert ve renksiz bir yapıya sahiptir. İşlendiğinde çıplak gözle pırlantadan fark edilmesi anlaşılmaz olan bir taştır.

Lazer kesim ile parlaklığı öne çıkarılan, kendisine has ışıltısı kübik şeklendirme ile artırılan Asha taşlar, elmasa çok yakın sertlikleri ile pürüzsüz bir ışık yansıtma yeteneğine sahiptirler ve doğal bir ışıltı ile parlarlar.

Asha Diamonds'ta uygulanan yeni Pure Brilliance Kesmi Zirkonya piyasada bulunabilecek en saf ve pırlanta en çok benzeyen Zirkonya taşı olma özeliğini taşıyor. Benzeri görülmemiş parlaklığıyla kendi başına değerli bir taş sınıfı oluşturuyor.

Asha Diamonds, bilinen tüm değerli taşlardan; pırlanta, safir, yakut ve zümrütten daha parlak ve ışıltılıdır. Asha Diamonds, pırlantadan sonra en dayanıklı ikinci taş olarak kabul ediliyor.



*Maden: Altın
*Renk: Beyaz
*Ağırlık: 1,6 gr
*Ayar: 8 ayar altın
*Taş Türü: Asha Special Zirconium
*Taş Ağırlığı: 0,5 Karat




 
                                        *Maden: Altın
                                        *Renk: Beyaz
                                        *Ağırlık: 2,25 gr
                                        *Ayar: 8ayar Altın
                                        *Taş Türü: Asha Special Zirconium
                                        *Taş Ağırlığı: 1 Karat







Dayanıklılık

Asha Diamonds kolayca kırılır mı?
Hayır. Yüksek basınç altında yapılan bilimsel araştırmalara dayanarak Asha Diamonds'in kırılma ve yontulmaya karşı son derece dayanıklı olduğunu söyleyebiliriz. Aslında Asha Diamonds pırlantadan sonra bilinen en dayanıklı taştır.

Asha Diamonds sıcağa toleranslı mıdır?
Evet. Diğer değerli taşlarla karşılaştırıldığında Asha Diamonds'in yüksek sıcaklığa direnci oldukça üst seviyededir. Bir ev yangınına eşdeğer sıcaklıktan daha yüksek bir sıcaklık olan 2000 fahrenhayt sıcaklıkta test edilen Asha Diamonds'in ilk günkü parlaklılığını koruduğu bu testle kanıtlanmıştır. Bu özelliği Asha Diamonds'in yüksek sıcaklıkta yapılan mücevher tamirlerinde de zarar görmesini engelliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder